машина за правење песок

Танзанија дробилката>>камен дробилката машинаVSI машина за правење песок

VSI песок машина за правење, Шангај XSM е професионална руда дробилката опрема, VSI песок машина за правење, механички beneficiation опрема, руда мелење опрема manufacturers.Ore рударски процес, првиот подвижна лента, вибрирачки фидер, Транспортни опрема руда испратена до вилица дробилката, влијание дробилката, хидраулична дробилката е дробење сурова руда, а вториот од страна на мала вилица, дробилката руда средно дробење трет скрининг од вибрира екран ги исполнуваат стандардните спецификации на рудата се транспортира до Топката мелница, ултра мелечка руда терциерно лекување од страна магнетни сепаратори, flotationmineral машина Избор на различни потреби.Се разбира, ова е само општа обработка на руда, Шангај XSM врз основа на вашиот тип на рударска опрема за рударство што најмногу ви одговара, Ако имате какви било прашања, ние сме добредојдени да ни се јавите или кликнете на десно од страна на иконата на линија, нашиот технички персонал ќе ви даде детален одговор. getprice

VSI машина за правење песок вовед

На VSI машина за правење песок на е нова опрема со меѓународно напредно ниво, тоа е и камен дробење машина и shaper машина. VSI Crusher се нарекува песок машина за правење, исто така, повика Shaper машина и машина за правење песок, таа плаќа на својата структура и функција која ги интегрира двете функции во една, може да се користи како дробилката или shaper со промена на методи за хранење и јадро структура на кршење празнина. Така, ако ја поседувате VSI машината за правење песок, имате исто време и дробилка. Сепак, тоа е идеална машина за правење вештачки песок.

VSI песок машина за обработка на апликација

VSI Вертикална дробилка за ударно дрво е новото уво на дробење поле; широко се применува во изградбата на хидроелектраната, експресниот пат и железничката зграда, постројката за бетонирање, мостот и тунелот. Има две функции на VSI машина за правење песок: дробење и обликување. Речиси сите минерали може да се смачкаат, ги содржи најтешките минерали, како што се метални и неметални руди, цемент, вештачки песок, огноотпорни материјали, боксит, силициум карбид, стаклен материјал, градежни материјали и сл.

VSI песок машина за производство предност

1. Малку загадување на прашина и шум од ѓубре.
2. Висока ефикасност и ниска потрошувачка.
3. Повеќе тврди материјали може да се смачкаат.
4. Финален производ од кубична форма и ниска цена.
5. Отпорни на материјали кои се користат во посебна структура.
6. Зајакнување на структурата и издржливоста со занитвам топла техника.
7. Високи перформанси, удобно одржување и инсталација.
8. Напредниот систем за подмачкување со масло за подмачкување обезбедува пониска температура на вратилото.

сите дробилка-структура

VSI прашина машина за правење главни делови

VSI машина за правење песок е направена од завеса од прва фаза за нанесување на навртки, навлаки за прицврстување на завеса, завеса за втората фаза со наковалници, ротор, плоча за ланец, ударна лента, клин за заклучување, отвор за празнење, бар и така натаму.

1. Лажна работа
2. Главна рамка Assmebly
3. Централен ротаторски дел
4. Мотор дел од менувачот
5. Рамка база дел
6. Главно вратило

Технички податоци
модел B-VSI7611 B-VSI8518 B-VSI9526 B-VSI1140
Капацитет (t / h) Се хранат и во центарот и во страниците 120-180 200-260 300-380 450-520
Се хранат во центарот 60-90 100-130 150-190 225-260
Максимална големина на храна (мм) Софа материјал <35 <40 <45 <50
Хард Материјал <30 <35 <40 <45
Брзина на ротација (r / min) 1700-1890 1520-1690 1360-1510 1180-1310
Моќност (kw) 110-150 180-220 264-320 400-440
Севкупна димензија l * w * h (mm) × × 3700 2150 2100 × × 4140 2280 2425 × × 4560 2447 2778 × × 5000 2700 3300
Тежина (т) 7.8 10.3 16 25.6
Напојување 380V, 50HZ 380V, 50HZ 380V, 50HZ 380V, 50HZ
Сензор за вибрирање Опсег на откривање: 0.1-20mm / s континуирано и прилагодливо
Подмачкување и хидраулична станица моќта 2 × 0.31kw
Безбедност Двојните пумпи за масло обезбедуваат доволно снабдување со масло;
автоматско исклучување без проток на масло или хидраулична јачина;
пониска температура со ладна вода во лето; Зголемете ја температурата со мотор во зима.
Целосна деменција l * w * h (mm) × × 820 520 1270 × × 820 520 1270
Моќ на нафта резервоар грејач 2kw

Забелешка: Оваа спецификација е само референца, сите промени се предмет на VSI машини за правење песок.

Принцип на работа

1. Центрирање:
Суровините паѓаат во бункер, потоа преку отворот за хранење во центарот и влегуваат
роторот со голема брзина кој ќе ги исфрли материјалите со голема брзина (на 60-75m / s). Суровините најпрво ги фрлаат оние материјали кои слободно паѓаат. Потоа, материјалите ги штракаат материјалите-лагер во вител или лагер за удар и се враќаат на врвот на дробење шуплина. Ова може да формира затворена циркулација низ кружниот класификатор. Тогаш смачканите производи паѓаат. После тоа, материјалите што паѓаат со материјали снимени од работното коло создаваат континуирана завеса на материјали. На крајот, смачканите материјали се исклучуваат преку дното на дупката за празнење.
2. Хранење на прсти:
Суровините ќе бидат поделени на два дела од дистрибутивната плоча кога ќе падне во бункер и прстенестата дупка. Дел од материјалите ја преминуваат дистрибутивната плоча и влегуваат во голема брзина и потоа се забрзуваат и исфрлаат. Другиот дел паѓа од страните на дистрибутерот. Суровините прво ги штракаат слободните материјали што паѓаат. Суровините најпрво ги фрлаат оние материјали кои слободно паѓаат. Потоа, материјалите ги штракаат материјалите-лагер во вител или лагер за удар и се враќаат на врвот на дробење шуплина. Ова може да формира затворена циркулација низ кружниот класификатор. Тогаш смачканите производи паѓаат. После тоа, материјалите што паѓаат со материјали снимени од работното коло создаваат континуирана завеса на материјали. На крај, смачканите материјали ќе бидат исклучени низ дното на дупката за празнење.

Ако имате какви било прашања Ве молиме пополнете ги полињата подолу и ние ќе одговориме на вашето барање во рамките на 24 часа:
(* означува задолжително поле)
* Производ што ви треба:
* Вашето име:
* Вашата е-маил:
* земја:
телефон:
Барање / Коментари: