машина за правење песок

Танзанија дробилката>>мелење мелницаBall Ball

Бол Мил, Шангај XSM е професионална руда дробилката опрема, топката Мил, механички beneficiation опрема, руда мелење опрема manufacturers.Ore рударски процес, првиот подвижна лента, вибрирачки фидер, Транспортни опрема руда испратена до вилица дробилката, влијание дробилката, хидраулична дробилката е дробење сурова руда, а вториот од страна на мала вилица, дробилката руда средно дробење трет скрининг од вибрира екран ги исполнуваат стандардните спецификации на рудата се транспортира до Топката мелница, ултра мелечка руда терциерно лекување од страна магнетни сепаратори, flotationmineral машина Избор на различни потреби.Се разбира, ова е само општа обработка на руда, Шангај XSM врз основа на вашиот тип на рударска опрема за рударство што најмногу ви одговара, Ако имате какви било прашања, ние сме добредојдени да ни се јавите или кликнете на десно од страна на иконата на линија, нашиот технички персонал ќе ви даде детален одговор. getprice

Ball-Mill

Болмер е нов мелење материјал дробење витални алатки. Xuanshi топката мелница погодна за сува и влажна мелење разни минерални материјали. Во моментов, тоа е широко се користи во многу индустрии, како што се цемент, огноотпорни материјали, Портланд производи, нов градежен материјал, ѓубриво, обоени метали, обоени метали, стакло, керамика, итн Xuanshi топката мелница за подобрување на ефикасноста на работата и да се зголеми претпријатие корист е неопходен меч.

Топката ефикасноста и карактеристики

1.Едноставна структура, удобно одржување, голем капацитет.
2. Лесна инсталација, долготрајно континуирано работење.
3. Носечките делови се отпорни на абење, со долг век на траење.

Спецификации на топката Мил

модел Макс. Хранење големина
(Мм)
Излезна големина
(Мм)
Топчест товар
(T)
Брзина на ротацијата
(R / мин)
моќност на мотор
(KW)
капацитет
(t / h)
Тежина
(Кг)
Φ900 × 1800 ≤15 0.075-0.89 1.9 37 15 0.5-2 3400
Φ900 × 2100 ≤15 0.075-0.4 2.3 37 18.5 0.4-2 3900
Φ1200 × 2000 ≤25 0.075-0.4 3.85 35 30 1.1-2.5 7780
Φ1200 × 2400 ≤25 0.075-0.4 4.6 35 30 1.3-3.2 8650
Φ1200 × 2800 ≤25 0.075-0.4 5.4 35 37 1.5-3.7 10020
Φ1200 × 4500 ≤25 0.075-0.4 8.6 35 45 2.7-6.79 14000
Φ1500 × 3000 ≤25 0.047-0.4 9 29 75 3.3-8.2 14122
Φ1500 × 3500 ≤25 0.047-0.4 10.5 29 75 3.3-8.5 15636
Φ1500 × 4500 ≤25 0.047-0.4 13.5 29 90 4.5-12 20000
Φ1500 × 5700 ≤25 0.047-0.4 17 29 110 2.6-14 25000
Φ1830 × 3000 ≤25 0.047-0.4 13.5 24 135 4-15 28000
Φ1830 × 4500 ≤25 0.047-0.4 20 24 155 4-19 32000
Φ1830 × 7000 ≤25 0.047-0.4 31.5 24 210 6-22 37500
Φ2100 × 3000 ≤25 0.075-0.4 18 22 210 6.4-28 40790
Φ2100 × 3600 ≤25 0.047-0.4 21.5 22 210 7.6-28 43454
Φ2200 × 3600 ≤25 0.047-0.4 25 20.7 245 5.2-32 44000
Φ2200 × 7000 ≤25 0.047-0.4 46 20.7 380 15-38 54000
Φ2400 × 3600 ≤25 0.047-0.4 28 19 320 8-60 47000
Φ2400 × 4500 ≤25 0.047-0.4 35 19 380 8.5-60 65000
Φ2700 × 4000 ≤25 0.047-0.4 40 20.7 400 12-80 94000
Φ2700 × 4500 ≤25 0.047-0.4 48 20.7 430 12-90 102000
Φ3200 × 4500 ≤25 0.047-0.4 65 18 800 Според
процесни услови
137000

Забелешка: Оваа спецификација е само референца, сите промени се предмет на производи од топката.

Принцип на работа на топката мелница

Топчестата мелница е хоризонтален тубуларен уред за ротирање, со два резервоари за складирање. Тој е од типот на мрежа и е управуван од менувачот. Материјалите се испраќаат спирално и рамномерно во првата канта за отпадоци по должината на шупливата оска преку уредот за хранење. Кантата за залихи има скалила со скали или пулпари и има челични топчиња со различни спецификации. Ротирачкиот резервоар предизвикува центрифугална сила. Под функција на центрифугална сила, челичната топка се носи до одредена висина и паѓа врз материјалите за мелење. По грубо мелење во првата канта за отпадоци, материјалите потоа влегуваат во втората канта за отпадоци (со челична топка и скелеар) за понатамошно мелење. И на крај, правот се испушта од решетката за да се заврши мелењето.

Ако имате какви било прашања Ве молиме пополнете ги полињата подолу и ние ќе одговориме на вашето барање во рамките на 24 часа:
(* означува задолжително поле)
* Производ што ви треба:
* Вашето име:
* Вашата е-маил:
* земја:
телефон:
Барање / Коментари: