машина за правење песок

Танзанија дробилката>>корисник машинаМагнетен сепаратор

Магнетни сепаратор, Шангај XSM е професионална руда дробилката опрема, Магнетни Сепаратор, механички beneficiation опрема, руда мелење опрема производители.Организиран процес, првиот подвижна лента, вибрирачки фидер, Транспортни опрема руда испратена до вилица дробилката, влијание дробилката, хидраулична дробилката е дробење сурова руда, а вториот од страна на мала вилица, дробилката руда средно дробење трет скрининг од вибрира екран ги исполнуваат стандардните спецификации на рудата се транспортира до Топката мелница, ултра мелечка руда терциерно лекување од страна магнетни сепаратори, flotationmineral машина Избор на различни потреби.Се разбира, ова е само општа обработка на руда, Шангај XSM врз основа на вашиот тип на рударска опрема за рударство што најмногу ви одговара, Ако имате какви било прашања, ние сме добредојдени да ни се јавите или кликнете на десно од страна на иконата на линија, нашиот технички персонал ќе ви даде детален одговор. getprice

магнетно-сепаратор

Магнетен сепаратор за големина на честички помала од 3mm магнетит, пиротит, илменит и други материјали, влажна магнетна сепарација, но и за јаглен, неметални минерали, градежни материјали и други материјали, покрај работата на железо. Достапни низводно, полу-рефлукс, рефлуксен тип и други форми на магнетниот сепаратор, јачината на цилиндричната површина на магнетното поле може да се произведе според вистинската употреба на специјалната.

Магнетен работен принцип на сепаратор

Кога кашеста маса тече низ резервоарот за руда, рузвените честички на рудата влегуваат во зоната за чување на руда преку подводните води од чешма за чување руда. По ефект на магнетно поле, магнетните честички се собираат и се формираат во "магнетна маса" или "магнетна поврзаност", која се апсорбира на цилиндерот под магнетно напрегање кога се движи кон магнетниот пол. Бидејќи поларитетот на магнетниот пол е наизменично наместен по должината на насоката на ротација на цилиндерот и останува непроменет на работа, gangue и други немагнитни минерали меѓу "магнетната маса" или "магнетна поврзаност" паѓаат кога цилиндерот ротира. Потоа "магнетната маса" или "магнетно поврзување" што се апсорбира на површината на цилиндрите, излегува како концентрат на руда. Тогаш концентратот на рудата се растоварува во концентрат преку под воден тек на рудникот за растоварување, кога се движи до маргиналниот магнетски систем со најниска магнетна сила долж ротацијата на цилиндрите. И немагнитните или слабите магнетни минерали оставени во кашестата вода се испуштаат од коритото, кое се нарекува gangue.

Перформанси и карактеристики на магнетниот сепаратор

1. Количината на аерација може да се зголеми или намали според вистинските барања
2. Механичкиот уред за мешање не вдишува воздух, па работното коло (роторот) ротира полека, што резултира со намалување на абењето на роторот-статор, подолг живот и помала потрошувачка на енергија
3. Бидејќи силата на мешање не е многу силна, машината за флотација нема да предизвика пелитација за време на работењето, а минералната површина е стабилна.

Спецификации на магнетен сепаратор

модел

Димензија на школка
(Мм)

Брзина на ротација на школка (r / min)

капацитет
(t / h)

моќта
(KW)

Тежина
(Кг)

дијаметар

Должина на

CTB612

600

1200

40

10-20

1.5

1445

CTB618

600

1800

35

18-35

2.2

1655

CTB712

750

1200

35

12-30

3

1682

CTB718

750

1800

35

20-45

3

1992

CTB918

900

1800

27

28-60

4

3162

CTB921

900

2100

27

45-60

4

3475

CTB924

900

2400

27

38-80

4

3887

CTB1018

1050

1800

22

36-72

4

3801

CTB1021

1050

2100

22

45-88

5.5

4095

CTB1024

1050

2400

20

52-100

5.5

4319

CTB1030

1050

3000

22

64-105

7.5

4976

CTB1218

1200

1800

19

55-95

7.5

5263

CTB1224

1200

2400

19

65-110

7.5

5927

CTB1230

1200

3000

19

85-120

7.5

6325

CTB1530

1500

3000

16

95-160

11

9665

CTB1540

1500

4000

16

120-190

11

9871

Ако имате какви било прашања Ве молиме пополнете ги полињата подолу и ние ќе одговориме на вашето барање во рамките на 24 часа:
(* означува задолжително поле)
* Производ што ви треба:
* Вашето име:
* Вашата е-маил:
* земја:
телефон:
Барање / Коментари: