машина за правење песок

Танзанија дробилката>>мелење мелницаРејмонд Мил

Рејмонд Мил, Шангај XSM е професионална руда дробилката опрема, Рејмонд Мил, механички beneficiation опрема, руда мелење опрема manufacturers.Ore рударски процес, првиот подвижна лента, вибрирачки фидер, Транспортни опрема руда испратена до вилица дробилката, влијание дробилката, хидраулична дробилката е дробење сурова руда, а вториот од страна на мала вилица, дробилката руда средно дробење трет скрининг од вибрира екран ги исполнуваат стандардните спецификации на рудата се транспортира до Топката мелница, ултра мелечка руда терциерно лекување од страна магнетни сепаратори, flotationmineral машина Избор на различни потреби.Се разбира, ова е само општа обработка на руда, Шангај XSM врз основа на вашиот тип на рударска опрема за рударство што најмногу ви одговара, Ако имате какви било прашања, ние сме добредојдени да ни се јавите или кликнете на десно од страна на иконата на линија, нашиот технички персонал ќе ви даде детален одговор. getprice

raymond-mill

Од страна на компанијата произведува Рејмонд мелница погоден за рударство, хемиска индустрија, градежни материјали, металургија и други области на мелење. Може да се мелат кварц, фелдспат, калцит, талк, барит, флуорит, ретка земја, мермер, керамика, боксит, манган руда, железна руда, бакар, фосфатни руда ресурси, внатрешен оддел на цврстина помал од седум степени и вода помалку од 6 %. Конечната големина може да се контролира во 0.044 mm до 0.125 mm меѓу нив, бидејќи ги има овие карактеристики со 100 решетката ~ 325 мрежа која е споредлива.

Рејмонд Мил Карактеристики:

1. Тоа е цврста структура, покрива мала површина, таа е независен производствен систем од примарен материјал до финалниот прашок.
2. Финост на финалниот прав е добро дистрибуиран, 99% од нив може да помине низ екранот, други фрези тешко можат да се пристапат.
3. Рејмонд мелница conmission опрема донесе затворена опрема случај и макара, стабилна конвертира и веројатна работа.
4. Важен дел прифати висококвалитетен челик, отпорност на абразија да донесат висококвалитетен абразивен материјал, целата машина има висок абразија и има веројатна работа.
5. Неговиот електричен систем донесува концентрирачка контрола, работилницата може да реализира не-луѓе работа и одржување, итн.

Спецификации на Рејмонд Мил:

тип Ролери прстен Макс.
Големина на внесување (мм)
Завршена големина
(Мм)
Главен моторни прав
(KW)
Квантитет димензија
(Мм)
висина
(Мм)
Внатрешен дијаметар (мм) Висина
(Мм)
3R2115 3 210 150 630 150 15 0.44-0.165 15
3R2615 3 260 150 780 150 15-20 0.44-0.165 18.5
3R2715 3 270 140 830 140 15-20 0.44-0.165 22
3R3016 3 300 160 880 160 15-20 0.44-0.165 30
4R3216 4 320 160 970 160 20-25 0.44-0.165 37

Забелешка: Оваа спецификација е само референца, сите промени се предмет на raymond мелни производи.

Рејмонд Мил Принцип на работа:

Прво, суровата материја е смачкана со вилица дробилката до потребната големина, а потоа издигнат во бункер од кој материјалот се транспортира преку електро-магнетни вибрира фидер рамномерно и континуирано во мелење комора за обработка на прав. Валјаците осцилираат нанадвор за да го притиснат прстенот поради центрифугалната сила, а лопатата ги покрива материјалите, испраќа до средината помеѓу прстенот и ролните за да го постигне мелењето. По мелењето, грубите материјали ќе бидат рециклирани од воздухот од вентилаторот назад во мелење комора за regrinding и парична казна прашоци се разнесе во циклонот и излеа низ цевка излез-прав како финални производи.

Ако имате какви било прашања Ве молиме пополнете ги полињата подолу и ние ќе одговориме на вашето барање во рамките на 24 часа:
(* означува задолжително поле)
* Производ што ви треба:
* Вашето име:
* Вашата е-маил:
* земја:
телефон:
Барање / Коментари: